Over mij

Ik ben samen met Joke en trotse vader van 2 kinderen, namelijk mijn zoon ‘Bent’ en dochter ‘Sien’.

Ik ben opgegroeid met Homeopathie. Geboren in Genk in 1980 en opgegroeid in Tielt. Dankzij het feit dat mijn vader homeopathisch geschoold was en er dagelijks professioneel mee bezig was, werd ik als kind bij gezondheidskwaaltjes vrijwel altijd behandeld ermee. Gaande weg leerde ik ook zelf homeopathische middeltjes geven voor kleine kwaaltjes bij de huisdieren of bij het musje dat pardoes tegen het raam vloog en bewusteloos op de grond bleef liggen. De informatie over de homeopathische middelen haalde ik uit alles wat mijn vader erover vertelde: aan de keukentafel of in de lange autoritten tussen Limburg en West-Vlaanderen. Na mijn secundaire studies moderne talen-wiskunde groeide het besef dat ik ook graag verder zou gaan in de gezondheidszorg. Meer nog, ik wou Homeopathie studeren net als mijn vader. Ik besloot me paramedisch te scholen als gegradueerd verpleegkundige om een goede medische basiskennis te verkrijgen in ziekte en pathologie. Na enkele jaren werkervaring in verschillende ziekenhuizen ging ik in fulltime homeopathische opleiding in het ‘homeopathisch centrum Vanden Berghe’ van mijn vader. Zo werd hij mijn voornaamste leermeester en leerde hij me de kunst van het vak … Naast deze intensieve opleiding volgde ik vanaf eind jaren ’90 bijscholingen en seminaries over Homeopathie op verschillende plaatsen in zowel binnen- als buitenland en voltooide ik een driejarige opleiding Homeopathie aan de school ‘CKH’ te Leuven.

Het feit dat ik nu als tweede generatie Klassieke Homeopathie kan beoefenen, schenkt me veel voldoening. Zo werd de kennis en ervaring doorgegeven van vader op zoon, waar ik heel dankbaar voor ben. Daarnaast kan ook ik mijn kinderen bijstaan in hun gezondheid met Homeopathie. Zo is de cirkel een beetje rond ….